breadcrumbs

Jim Butcher kommer till Sverige och signerar böcker i Science Fiction Bokhandeln i Stockholm och Göteborg.
Lördag den 11 april kl. 16:00 är han i Stockholm och dagen efter kl. 15:00 är han i Göteborg.

Jim Butcher är mest känd som författare till Dresden Files-böckerna om Harry Dresden, den enda trollkarlen i Chicago som annonserar i telefonboken och Codex Alera, en avslutad serie på sex böcker som kom till på grund av en vadslagning. Vadet gick ut på att skriva en bra berättelse baserat på två tokiga idéer; "En förlorat romersk legion" och "Pokémon".

Skin Games - senasta romanen i Dresden Files - är nominerat till en Hugo i år. Jag har inte själv läst så långt i Dresden Files att jag kan säga om jag tycker att den boken specifikt förtjänar en Hugo, men jag kan absolut tycka att Butcher och Dresden Files överlag har gjort sig förtjänt av priset.
Som jag skrev i gårdagens inlägg är Skin Games nominerat på båda Sad Puppies 3 och Rabid Puppes 2015 listorna så jag känner mig lite ambivalent. Butcher själv är medveten om hans plats på listorna och enligt Charles Stross är hans reaktion följande:  

I asked Jim about his nomination, and the Sad Puppy slate. Jim's response was, to paraphrase, "folks want to get together to nominate me: I should tell them to go away? (Shrug.)"

I personally think this is short-sighted and risks devaluing the award if he wins it, but it's also a very human reaction.

Jag tycker att det är en tråkig reaktion även om det, som Stross påpekar, samtidigt är väldigt mänskligt.

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Sök

Logga in

Vem är online

Vi har 322 besökare och inga medlemmar online