breadcrumbs

Artikelindex

1001 Books: You Must Read Before You Die har ett något missvisande namn. Det verkar vara en bok primärt om romanens utveckling som konstform genom tiderna. Till exempel finns det inga av Shakespeares pjäser med, inga episka dikt som Gilgamesh, Iliaden eller Beowulf, och inga faktaböcker om man inte räknar böcker som In Cold Blood som är romantolkning av en verklig händelse. Sen är listan också viktat mot modernare böcker.

Jag kommer inte att göra det till ett livsmål att avsluta listan, men jag tycker att det kan vara ett bra sätt att supplera min nästan konstanta diet av sci-fi och fantasy.

Arukiyomi har ett Excel-ark (på engelska) som du kan ladda hem och använda till att markera vilka böcker du har läst, sen uppdateras arket automatisk med vilken procentdel du har läst och om du anger din ålder kan den uppskatta hur många böcker du måste läsa per år för att hinna med alla baserat på genomsnittlig livslängd för västerländska män och kvinnor.

Just nu har jag själv läst 111 av de 1001 böcker och om jag vill hinna med hela listan måste jag läsa 24 böcker från listan om året till jag blir 75.

Böcker som jag har läst är markerade i rött med fet stil och böcker jag läser just nu är markerade i grönt med fet stil, och om jag har skrivit en recension länkar jag till den efter titeln, alternativt kan det finnas en direktlänk till bokens sida på Amazon England.

Bok/böcker från listan som jag läser just nu:

Senast läste bok från listan: Candide av Voltaire

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Sök

Logga in

Vem är online

Vi har 54 besökare och inga medlemmar online