breadcrumbs

Underhållning

SmashCon 2016

SmashCon 2016
I helgen den 26 och 27 november är det dags för årets upplage av Spelföreningen Smashs spelkonvent, med det originella namnet SmashCon 2016.

SmashCon är ett gratis evenemang av spelare, för spelare. Här ska vem som helst, oavsett förkunskaper, kunna slå sig ned med ett gott spel och bara njuta. Den som sitter på en spelskatt kan såklart ta med denna och den som vill hitta nya titlar kan låna spel på plats. Utöver vårt spelbibliotek (som såklart är gratis att låna spel från) kommer det även arrangeras tävlingar och finnas flera externa aktörer.

SmashCon utspelar sig på

Folkes Bistro i Huddinge centrum.
Sjödalstorget 1
141 28 Huddinge

Eventet är öppet lördag den 26 november från 12:00 till 00:00 och igen söndag den 27 från 10:00 till 18:00.

The Gunfighter

The Gunfighter

En revolverman vill ta sig en stilla drink i en saloon, men det ser ut som det kan bli bråk...

Kickstarter: Tiny Epic Galaxies: Beyond the Black

Tiny Epic Galaxies: Beyond the Black

Gamelyn Games har precis dragit igång deras Kickstarter-kampanj för Tiny Epic Galaxies: Beyond the Black. En expansion till Tiny Epic Galaxies, som är ett tärningspel om att utforska universum och kolonisera planeter.

TEG: Beyond the Black introducerar piloter med olika specialförmågor, avancerade skepp som ger spelaren möjlighet att ta sig ut i okända områden av rymden. Därutöver får man såklart fler planeter att kolonisera och hemliga missioner att ta sig an om man bara vill ha lite variation till grundspelet.

Jag har tidigare skrivit om Gamelyn Games kickstarter kampanj för Tiny Epic Western.

Lovande:

  • Tiny Epic Galaxies är ett roligt tärningspel i litet format, så lite mer att göra är inte helt fel
  • Förhandsrecensionerna ser bra ut
  • Gamely Games är veteraner på Kickstarter
  • Kampanjen är redan långt över målet

Varningstecken:

  • Inget i dagsläget

Kickstarter-länk: Tiny Epic Galaxies: Beyond the Black

Kampanjperiod: fram till den 1 oktober 2016

Kampanjmål: US$15 000 (i skrivande stund: US$180 000)

Beräknat leveransdatum: Maj 2017

 

Som alltid när det gäller Kickstarter måste man vara uppmärksam på att produkten eller idén man stödjer inte finns ännu. Det innebär risk för fördröjningar eller ändringar efter kampanjens gång, eller i värsta fall att man inte får den eller de produkter man har sponsrat projektet för.

SMASH fem år

SMASH

Brädspelsträffarna arrangerade av SMASH har börjat igen efter sommarens uppehåll. Som vanligt är det torsdagar klockan 18:00 på Folkes Bistro i Huddinge Centrum som gäller.

Nu på torsdag den 8 september blir det lite extra festligt då själva spelföreningen SMASH fyller fem år, och det skal såklart firas.

Är du sugen på brädspel är det bara att dyka upp. Nybörjare eller veteran spelar ingen roll, alla är välkomna. Det finns ett stort spelbibliotek på plats, och många av medlemmarna har egna spel med sig varje gång, men känner du för att spela något specifikt är det bara att ta med och locka till sig spelare.

Sök

Logga in

Vem är online

Vi har 26 besökare och inga medlemmar online