breadcrumbs

I am the Law!

Judge Dredd: Complete Case Files 02Judge Dredd är antagligen den kändaste figur från det brittiska serietidningsförlaget 2000 AD. Complete Case Files är som namnet antyder en serie böcker som följer Dredd från förste början och framåt. Det finns 20 böcker i serien i dag.

Complete Case Files 02 innehåller de två längre berättelserna The Cursed Earth och The Day the Law Died och några kortare berättelser.

The Cursed Earth är den förste längre Dredd-berättelse. Den följer Dredd och ett brokigt sällskap av karaktärer tvärs över USA från östkustens Mega City One till västkustens Mega City Two. Mega City Two har drabbats av en epidemi och Dredd måste ta sig dit med en vaccin. The Cursed Earth är den ödemark som har uppstått efter tredje världskriget, och är hem till mutanter, laglösa och varelser av värsta sorten.

 

The Day the Law Died viser hur en galen Chief Judge tar över hela Mega City One och hur Dredd och ett litet antal judges måste kämpa för att ta tillbaka staden.

Tillsammans utgör de två berättelserna en del av inspirationen till Stallones Judge Dredd från 1995, även om det inte alltid är lätt att se med alla ändringar som har gjorts.

Judge Dredd har filmatiserats igen nyligen. 2012 kom Dredd, med Karl Urban i rollen som Judge Dredd. Det är onekligen den bättre av de två filmerna, men jag har fortfarande en svaghet för Stallones Dredd: "This block is under arrest!"

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Sök

Logga in

Vem är online

Vi har 168 besökare och inga medlemmar online