breadcrumbs

Nyligen började jag lyssna på The Creative Thinker’s Toolkit, en bok i Audibles Great Courses-serie, de är en kombination av ljudböcker, föreläsningar och självstudier. The Creative Thinker’s Toolkit består av 24 halvtimmeslånga föreläsningar i ljudboksformat och ett stöd- eller arbetshäfte i PDF

CTT handlar om att expandera sin kreativa förmåga i vardagen, båda privat och på jobbet. Som namnet antyder får man tillgång till olika verktyg för att bli mer kreativ, samtidigt som den försöker ta död på några av de vanliga myterna om kreativitet.

Jag lyssnar på ljudböcker i bilen till och från jobbet, och det ger mig cirka en och en halv föreläsning per arbetsdag. I skrivande stund är jag lite mindre än halvvägs genom ljudboken. Däremot är jag inte helt lika långt i arbetshäftet, då jag har bestämt mig för att blogga mig igenom bokens föreläsningar och tillhörande kapitel i arbetshäftet.

Jag tänker blogga mig igenom alla 24 föreläsningar av flera skäl. Först och främst gör det att jag måste gå igenom materialet på ett annat sätt än om jag bara hade lyssnat på ljudboken och bläddrat snabbt igenom arbetshäftet. För det andra ger det mig förhoppningsvis möjlighet att använda några av kursens verktyg i praktiken och slutligen har jag letat efter ett sätt att hålla liv i bloggandet. Det har minst sagt varit sporadiskt, men min tanke är att en artikelserie kan hjälpa mig med att hålla ångan uppe när jag känner att inspirationen tryter.


Tidigare artikler i serien: Ingen än så länge!


Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Sök

Logga in

Vem är online

Vi har 33 besökare och inga medlemmar online