breadcrumbs

Dig

Dig är en amerikansk TV-serie från 2015.

Peter Connelly är en FBI-agent på det amerikanska konsulatet i Jerusalem. En kväll träffar han på en ung kvinna, Emma Wilson, som påminnar honom om hans dotter som tog livet av sig några år tidigare. Emma är arkeologstuderande och håller på med en känslig utgrävning under Jerusalem och Tempelberget.

Kort efter deras första möte hittas Emma mördet. Peter och den israeliska polisen Golan Cohen måste samarbeta för att hitta Emmas mördare, samtidigt som de upptäcker att utgrävningen är en del av ett större hela som kan påverka hela den judiska, muslimska och kristna världen.

Dig centrerar sig kring Torahns profetior om byggandet av det tredje templet och den fundamentalistiska kristna tron om att Jesus återkomst ska ske just efter tredje templet har byggts. Samtidigt håller serien sig väldigt jordnära och personligt med karaktärer som den unge juden Avram som ska eskortera en röd kviga till Israel.

Dig är en avslutad serie om tio episoder. Den balanserar väldigt bra mellan den internationella politiken och det personliga planet för de olika karaktärerna. Det är också en religiös thriller som inte förfaller till fantasy och magi och inte heller tar ställning för någon trosriktning. Jag rekommenderar den.

Har ni några bra förslag på TV-serier?

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Sök

Logga in

Vem är online

Vi har 23 besökare och inga medlemmar online