breadcrumbs

Film & TV

Blade Runner 2049

Trailer för uppföljaren till Blade Runner från 1982:

Blade Runner 2049

Harrison Ford spelar än en gång Rick Deckard och Ryan Gosling spelar Officer K (ger vibbar mer av Kafka än av Men In Black). Jag känner mig lite tveksam till det postapokalyptiska ökenlandskapet K vandrar igenom i trailern. Blade Runner för mig var alltid mer sliten urban sci-fi än postapokalyps.

Blade Runner 2049 är tydligen inte baserat på K. W. Jeters roman Blade Runner 2: The Edge of Human från 1995, som fungerade som en uppföljare till båda Blade Runner och romanen den baserades på Do Androids Dream of Electric Sheep? av Philip K. Dick. Det kan vara bra då Jeters roman fick ganska ljumma recensioner.

Wonder Woman trailer

Wonder Woman har premiär i USA den 2 juni 2017, men SF bio har ingen info om Sverigepremiär ännu.

Trailern ser lovande ut!

Wonder Woman trailer

Hoppas den blir bättre än DC Comics/Warner Brothers senaste alster.

Batman v Superman och X-Men: Apocalypse

Det är några veckor sedan jag såg Batman v Superman: Dawn of Justice och nu i helgen såg jag X-Men: Apocalypse och det är båda snygga filmer med häftiga effekter. BvS är dock väldigt präglat av Zack Snyders förkärlek för grynig bild och bleka och grådaskiga färger medan X-Men: Apocalypse känns mer som en serietidning med klara bilder och starka färger.

Personligen gillar jag Marvels persongalleri bättre och X-Men: Apocalypse är perfekt som en liten easter egg hunt, då det finns massor med små och stora vink till karaktärer och händelser i X-Men serietidningarna.
BvS känns som den tar sig själv lite för mycket på allvar och vissa av karaktärerna känns inte trogna mot deras förlagor. Jesse Eisenbergs Lex Luthor till exempel känns mer som en Jokerparodi än det företagsgeni han oftast porträtteras som i tidningarna.

Båda filmer lider, i mina ögon, av ett stort problem. Den centrala konflikten blir så överdrivet stor att man tappar känslan för de enskilda karaktärerna och deras motivation. Gapet mellan kollapsen av New Yorks hela skyline mot Bruce Waynes och Clark Kents föräldraproblem eller  hela världens undergång mot Charles Xavier och Erik Lehnsherrs olika livsfilosofier blir så oproportionerlig att det är svårt att känna med karaktärerna.

Dig

Dig

Dig är en amerikansk TV-serie från 2015.

Peter Connelly är en FBI-agent på det amerikanska konsulatet i Jerusalem. En kväll träffar han på en ung kvinna, Emma Wilson, som påminnar honom om hans dotter som tog livet av sig några år tidigare. Emma är arkeologstuderande och håller på med en känslig utgrävning under Jerusalem och Tempelberget.

Kort efter deras första möte hittas Emma mördet. Peter och den israeliska polisen Golan Cohen måste samarbeta för att hitta Emmas mördare, samtidigt som de upptäcker att utgrävningen är en del av ett större hela som kan påverka hela den judiska, muslimska och kristna världen.

Sök

Logga in

Vem är online

Vi har 160 besökare och inga medlemmar online