breadcrumbs

Vince Faraday är en ärlig polis i storstaden Palm City, som under en utredning anklagas för att vara superskurken Chess. Han får aldrig chansen att försvara sig då han dödförklaras efter en explosion, som skickar honom medvetslös i händerna på the Circus of Crime. Max Malini cirkusens ledare hjälper Vince att träna upp sig till The Cape, efter en serie som Vince brukade läsa med sin son Trip.

The Cape känns som ett försök att slå mynt av de senaste årens superhjältehype, utan riktigt att veta vart man skulle ta karaktärerna och berättelsen.

The Cape är en (av många) Batman-knockoffs, han har förlorat sin familj, rör sig i mörkret klädd i svart rustning med stor slängkappa. Max Malini känns lite som  Ra's al Ghul från Nolans Batman Begins och Orwell - en kvinnlig hacker spelat av Summer Glau - ger vibber av Oracle från Birds of Prey och Eyes Only från Dark Angel.

 

10 avsnitt blev det totalt och tyvärr var The Cape nog inte mer värt.

The Cape försöker att kombinera mörkret som Tim Burton introducerade i Batman från 1989 med lättsinnigheten/campigheten från 60-talets Batman TV-serie, och det fungerar inte som önskat. Det blir för våldsamt för en ung publik och samtidigt för larvigt för en vuxen publik. Om seriens skapare ville ha en vuxen publik borde de nog ha tonat ner försöken på humor och fokuserat mer på konflikten mellan The Cape och Chess, i stället för att introducera nya motståndare hela tiden.

The Cape finns på Netflix USA. Bör undvikas om man inte är obotlig superhjältefanatiker.

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Sök

Logga in

Vem är online

Vi har 60 besökare och inga medlemmar online