breadcrumbs

TV & datorspel

Kickstarter: System Shock

Shodan - System Shock
System Shock
är ett cyberpunk action-RPG utvecklat i 1994 av Looking Glass Technologies och publicerat av Origin Systems. Det var ett banbrytande spel som placerade spelaren i rollen som en namnlös hacker på rymdstationen Citadel som hade tagits över av AI:n Shodan. Spelet blandade FPS-kontroller med rollspels-element och hade en medrivande berättelse och hög svårighetsgrad.

Licensproblem har gjort att System Shock inte har funnits att köpa på många år, men i 2015 fick Night Dive Studios rättigheterna till hela System Shock-franchisen och gav via GOG ut System Shock: Enhanced Edition som kan köre på en nyare dator, men med moderna ögon är grafiken fast i 90-talet.

Nu finns det dock en chans att få uppleva System Shock i en ny och fräsch version. Night Dive Studios har ett Kickstarter-projekt för en remaster av System Shock och det ser lovande ut. $30 eller mer krävs för att få tillgång till det färdiga spelet när projektet är klart, vilket beräknas vara i december 2017. Datorspels-kickstarters tenderar dock att bli rejält försenade, så ta det datum med en rejäl nypa salt.

Det går att testa en pre-alpha demo av spelet på Steam och GOG.

Lovande:

 • System Shock!

Varningstecken:

 • Detta är studions första egna Kickstarter

 

Kickstarter-länk: System Shock

Kampanjperiod: fram till 28 juli 2016

Kampanjmål: $900 000 (i skrivande stund: $660 000)

Beräknat leveransdatum: December 2017

Som alltid när det gäller Kickstarter måste man vara uppmärksam på att produkten eller idén man stödjer inte finns ännu. Det innebär risk för fördröjningar eller ändringar efter kampanjens gång, eller i värsta fall att man inte får den eller de produkter man har sponsrat projektet för.

Knights of the Old Republic får nytt utseende

Star Wars: Knights of the Old Republic är ett rollspel från 2003 till Xbox och PC. Spelet utspelar sig i gamla republiken cirka 4 000 år innan händelserna i Star Wars-filmerna.
KotOR som det blev känd är ett väldigt bra spel som vann många utmärkelser, och är värt att spela om man aldrig har gjort det. Grafiken var dock redan vid utgivningen ganska simpel.

yt kotor apeiron

Nu ser det ut som ett gäng moddare håller på att uppdatera spelet med ny och fräsch grafik. I videon ser man att de har bytt till förstapersonsvy i stället för tredjepersonsvyn som var standard i spelet.

Enligt Blastr ska det komma nytt spelinnehåll också, och i så fall hoppas jag att de kan hålla samma höga kvalitet på det nya materialet så det inte känns påklistrat eller slarvigt.

Hur det än blir ser jag fram emot att se det slutgiltiga resultatet.

- ht till Blastr

Humble Origin Bundle 2

Dags för ännu en Humble Bundle post.
I går släpptes Humble Origin Bundle 2 med ett antal stora Electronic Arts/Origin-spel.

Betalar du $1 eller mer får du tillgång till följande spel:

 • Dragon AgeTM: Origins
 • PeggleTM
 • Dead Space 2
 • Medal of Honor: Allied AssaultTM War Chest
 • Command & ConquerTM: Generals + Zero Hour

Betalar du mer än genomsnittet - i skrivande stund $4,79 - får du därutöver:

 • Plants vs. ZombiesTM: Garden Warfare
 • Dragon AgeTM II
 • BejeweledTM 3
 • Mass EffectTM 2

Mer spel tilkommer om en vecka eller så.

Ett antal av spelen använder Electronic Arts egna tjänst Origin (därav namnet på paketet).

Organisationerna som stöds av detta paket är:

Strategisk skymmande av rumpor!?

Anita Sarkeesians webbvideoserie Tropes vs Women in Video Games har nämnts i bloggen tidigare.

Senaste avsnittet - Strategic Butt Coverings - är ute nu och handlar om hur speldesigners tenderar att framhäva och (över)sexualisera kvinnliga karaktärers rumpor medan manliga karaktärers rumpor ofta täcks av långa rockar eller inte ens syns i bild. Samma mönster går att hitta även i reklammaterialet för video- och datorspel.

Titta på avsnittet här:Strategic Butt Coverings


Här har du hela Tropes vs Women in Video Games.

- HT till Pharyngula

Pillars of Eternity

Nu var det äntligen dags!

Pillars of Eternity släpptes idag. Det är en andlig uppföljare till datorrollspel som Baldur's Gate och Icewind Dale och drog in nästan fyra miljoner dollars på Kickstarter under namnet Project Eternity. Som vanligt med Kickstarterprojekt blev spelet rejält försenet, initiala leveransdatum var satt till april 2014.

Om du inte var med på Kickstartern kan du köpa spelet på Steam eller DRM-fritt på GoG. Var du med på Kickstartern kan du logga in på Obsidians Pillars of Eternity-sida och hämta en nyckel till Steam eller GoG.

Sök

Logga in

Vem är online

Vi har 51 besökare och inga medlemmar online