breadcrumbs

Shodan - System Shock
System Shock
är ett cyberpunk action-RPG utvecklat i 1994 av Looking Glass Technologies och publicerat av Origin Systems. Det var ett banbrytande spel som placerade spelaren i rollen som en namnlös hacker på rymdstationen Citadel som hade tagits över av AI:n Shodan. Spelet blandade FPS-kontroller med rollspels-element och hade en medrivande berättelse och hög svårighetsgrad.

Licensproblem har gjort att System Shock inte har funnits att köpa på många år, men i 2015 fick Night Dive Studios rättigheterna till hela System Shock-franchisen och gav via GOG ut System Shock: Enhanced Edition som kan köre på en nyare dator, men med moderna ögon är grafiken fast i 90-talet.

Nu finns det dock en chans att få uppleva System Shock i en ny och fräsch version. Night Dive Studios har ett Kickstarter-projekt för en remaster av System Shock och det ser lovande ut. $30 eller mer krävs för att få tillgång till det färdiga spelet när projektet är klart, vilket beräknas vara i december 2017. Datorspels-kickstarters tenderar dock att bli rejält försenade, så ta det datum med en rejäl nypa salt.

Det går att testa en pre-alpha demo av spelet på Steam och GOG.

Lovande:

  • System Shock!

Varningstecken:

  • Detta är studions första egna Kickstarter

 

Kickstarter-länk: System Shock

Kampanjperiod: fram till 28 juli 2016

Kampanjmål: $900 000 (i skrivande stund: $660 000)

Beräknat leveransdatum: December 2017

Som alltid när det gäller Kickstarter måste man vara uppmärksam på att produkten eller idén man stödjer inte finns ännu. Det innebär risk för fördröjningar eller ändringar efter kampanjens gång, eller i värsta fall att man inte får den eller de produkter man har sponsrat projektet för.

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Sök

Logga in

Vem är online

Vi har 373 besökare och inga medlemmar online