breadcrumbs

Behöver du hjälpa familj eller kollegor med datorproblem och finns dessa personer och datorer på annan ort än dig själv?

TeamViewer är en mjukvara för att hantera fjärråtkomst till datorer och består av två delar: en serverkomponent som installeras på den dator du vill kunde ansluta till och fjärrstyra och en klientkomponent som installeras på den dator eller enhet som du vill fjärrstyra servern ifrån.  Serverkomponenten finns för Windows, Linux och Mac OS X. Klienten finns tillgänglig för Windows, Mac OS X, Linux, iOS, Android och Windows Phone 8. Detta betyder att, så länge du har signal på telefonen, kan du vara ute och fjällvandra och ändå komma åt att ändra en serverinställning på jobbet eller hjälpa föräldrarna att installera drivrutinerna för nya skrivaren.

 

TeamViewer kan installeras som en komplett applikation med tillhörande servertjänst som startar tillsammans med datorn. Perfekt för datorer man behöver komma åt regelbundet. Har du bara behov av klienten för att fjärrstyra andra datorer behöver du inte installera själva tjänsten. Behöver du komma åt en dator vid ett enskild tillfälle finns det en begränsat version att ladda hem med namnet TeamViewer QuickSupport. Den ska inte installeras, det räcker att användaren vid datorn som ska fjärrstyras laddar hem och kör applikationen, då skapar den ett ID och lösenord som man kan använda till att ansluta mot datorn.

TeamViewer är gratis för ikke-kommersiellt bruk, använder man det i kommersiellt syfte finns det licenser i olika prisnivåer att köpa.

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Sök

Logga in

Vem är online

Vi har 142 besökare och inga medlemmar online