breadcrumbs

Blandat

Att tänka som andra

[Pay] attention to the words of others and [note] when someone presents something that you are certain simply would not have occurred to you. File that away. Use it later: not merely any conclusion, but do your best to understand how differences in people lead to different conclusions and use someone else’s manner of arriving at the conclusion.

I en gästblogg på Pharyngula skriver Crip Dyke om hur viktigt det är att lära sig att tänka som andra och inte bara fastna i sina egna tankemönster. Diskussionen på Pharyngula tar sin grund i könsroller, men jag tycker det är viktigt i alla sammanhang, båda personliga och professionella.
Det är ofta obekvämt att följa rådet ovan och man kan upptäcka att det finns sidor av en själv eller andra som man inte tycker om alls, men jag är övertygad om att man blir en bättre människa om man lär sig att förstå andra personers sätt att tänka.

Mälaren runt 2014

Panorama över parkeringen vid Sulas MC

I lördags var det dags för årets upplaga av Mälaren runt, Sveriges största gemensamma MC-körning.

Mälaren runt börjar i Solna vid Pampas Marina och går via Södertälje, Strängnäs, Eskilstuna, Västerås och Enköping för att avslutas vid MCEs klubbkåk i Järfälla.

I år var första gången jag åkte med och det var en fantastisk upplevelse att se alla motorcykler av alla typer; från stora amerikanska cruisers till japanska och italienska plastraketer och touringmaskiner med släp och sidovagn. Tyvärr kunde jag inte vara med hela vägen runt så jag fick snällt vända efter att ha besökt hojmarknaden på Motorbanan Gröndal utanför Eskilstuna.

Nästa år kommer jag dock att satsa på att ta mig hela vägen runt!

Trasdockans dag och MC-åkande

Lördag den 23 augusti är det Trasdockans dag.

Trasdockans Dag är en årlig manifestation som är till för att belysa våld och sexuella övergrepp på barn.

Vad har då detta med MC-åkande att göra?
TYFRI MC arrangerar en kortegekörning från Röda Cafét i Vårby (samling från 15:45) och till Medborgarplatsen där ATSUB håller själva manifestationen. TYFRI tar en startavgift (~100 kr.) som oavkortat går till ATSUB för deras verksamhet med utsatta barn.
Kör du MC? Var med du också!

Skully AR-1

Skully AR-1 på Youtube

MC-hjälm med inbyggd BlueTooth... Finns massor!

MC-hjälm med BlueTooth, GPS och backkamera... allt presenterat på en HUD på visiret? Då börjar det bli intressant. Tyvärr kan kan man köpa en begagnat MC för samma kostnad. Beräkna drygt 11 000 för en Skully AR-1.

AR-1 är DOT/ECE certifierad så den ska vara laglig att använda i Sverige också.

Skully AR-1 kan förbeställas antingen via IndieGoGo eller via Skully Systems egen hemsida och koster US$1 599 med internationell frakt.

Sök

Logga in

Vem är online

Vi har 20 besökare och inga medlemmar online