breadcrumbs

I veckan fick jag hem två skrivböcker från det vietnamesiska enmansföretaget Banditapple.

Banditapple Carnet

Pappret är kraftigt och gräddvit så det är behagligt för ögonen. Det är perfekt till reservoarpennor då det inte syns några tecken på feathering1 eller bleedthrough2. Detta gäller i alla fall med pennor med Waterman och Lamy bläck.
Pappret känns också ganska snabbtorkande, man kan stänga boken utan att den man precis har skrivit kladdar av sig på motstående sida.
Pappret är syrafritt och tryckt med sojabaserat bläck.

Banditapple Carnet - bläcktest

Omslaget är ett något tjockare papper i en av ett antal utvalda färger. Man kan se vilka färger som finns för tillfället, men du kan inte själv välja färg vid beställningen. Det är kanske en dealbreaker för vissa, men jag tycker att det lite charmigt.

Böckerna finns i följande tre format:

  • Peewee; 9 x 14cm, 64 sidor (linjerad, rutat eller blankt) eller 52 sidor (weekly), US$3 per styck
  • Handy; 11 x 21cm, 64 sidor (linjerad, blankt) eller 52 sidor (weekly) US$6 per styck
  • Tablet; 13 x 21cm, 64 sidor (linjerad, blankt) eller 52 sidor (weekly) US$7 per styck

Själv beställde jag en Handy linjerad och en Handy weekly. Handy-formatet är lite långsmalt, och nästa gång - för det är inte sista gång jag handlar därifrån - beställer jag nog Tablet-formatet som bör vara lite mer som ett A5-ark. Dock kommer jag också att beställa några Peewees för att ha i fickan.

Man beställer böckerna via ett Google Drive formulär och inom ett dygn får man en PayPal-faktura - enda sättet att betala. När beställningen är klar för leverans får man ett mail med ett foto av paketet. Sedan är det bara att vänta två till tre veckor innan det dimpar in ett kuvert med ett par vackra handgjorda skrivböcker.

Jag kommer absolut att handla från Banditapple igen, och om jag har inspirerat någon läsare att testa skulle det vara roligt att höra vad ni valde för format, vilka färger ni fick och såklart vad ni tyckte om böckerna.

 

1. Feathering: När bläcket flyter ut i pappersfibrerna och gör bokstäverna suddiga
2. (Bleedthrough: När bläcket tränger in i pappret och syns spegelvänt på baksidan av arket)

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Sök

Logga in

Vem är online

Vi har 209 besökare och inga medlemmar online