breadcrumbs

Vetenskap

B.o.B. versus NdGT

Den amerikanska rapparen B.o.B. har inte riktigt hängt med i de senaste vetenskapliga rönen då han tydligen fortfarande lider under missuppfattningen att jorden är platt!?

Han har på sin Twitter-feed lagt ut mer än en bild som viser att jorden inte är rund!?

B.o.B. har också lagt ut låten Flatline på Soundcloud som viser att han inte bara är flat-earther, men också förintelseförnekare... Ett perfekt exempel på Crank Magnetism!

- B.o.B. verkar ha tagit bort sin låt från Soundcloud, men läs låttexten på Blastr!

Med hjälp av sin brorson TYSON har astrofysikern Neil deGrasse Tyson svarat på Flatline med låten Flat to Fact.

- HT till Blastr

Antroposofisk medicin i Sverige

Vidarkliniken i Ytterjärna är Skandinaviens enda antroposofiska sjukhus och har hittills haft dispens för att använda antroposofiska läkemedel, men den dispensen går ut vid årsskiftet och kliniken väntar nu på svar om den kommer att förlängas.

Enligt kliniken är antroposofisk medicin en del av ett helhetsperspektiv på människan och läkandet samt individanpassat. Själv tycker jag att all medicin och vård i allmänhet borde vara individanpassat, men det är också en resursfråga - det går inte att tillverka all medicin på beställning en patient i taget.

Sedan blir jag genast skeptisk till behandlingar och mediciner som beskrivs på följande sätt:

Medicinerna passar inte i något regelverk, ­säger läkaren Ursula Flatters.

Dagens regelverk finns av ett antal skäl. Mediciner skall bevisligen ha någon typ av (positiv) effekt och ev. biverkningar skall vara kartlagda. Att en del av antroposofisk medicin är homeopatisk minskar inte min skepsis.

Sök

Logga in

Vem är online

Vi har 36 besökare och inga medlemmar online