breadcrumbs

Rakning & rakutrustning

Kickstarter: Rockwell Model T Razor and Razor Blades

Rockwell Model TKlassisk våtrakning med dubbelrakblad har fått lite av en renässans. Det genererar mindre sopor jämfört med de flerbladssystem som bland andra Gillette och Wilkinson erbjuder i dag, och om man bara räknar på kostnaden för blad blir det mycket billigare i längden också. Sedan skadar det inte att det känns mycket lyxigare på morgonen om man går all-in med en bra rakborste och en skön raktvål eller -kräm.

Nu kan du på Kickstarter hitta Rockwell Model T, en justerbar rakhyvel i stil med Gillettes Fat Boy eller Slim modeller. Det är en rakhyvel med Twist-to-Open design, där du vrider på änden av handtaget för att öppna hyveln och ladda bladen. Dessutom har den justerbar exponering och vinkling av bladet vilket gör att du själv kan bestämma hur aggressiv hyveln är.

Sponsrar du projektet med $94 ($99 om Early Bird-platserna tar slut) ska du i mars 2017 få ett stycks Rockwell Model T, ett 100-pack Rockwell rakblad, ett skyddsfodral till rakhyvelns huvud i skinn och en metallask till använda rakblad.

Rockwell tar inget för frakten inom EU, men kommer däremot att ta ut moms innan leverans, så ha det i åtanke.

Som alltid när det gäller Kickstarter måste man vara uppmärksam på att produkten eller idén man stödjer inte finns ännu. Det innebär risk för fördröjningar eller ändringar efter kampanjens gång, eller i värsta fall att man inte får den eller de produkter man har
I detta fall känns det inte som en stor risk, Rockwell Razors har redan en lyckat Kickstarter för deras första rakhyvel Rockwell 6S bakom sig.

Kickstarter: Rockwell Model T Razor and Razor Blades - Shaving, Perfected

Loot!

Blev nyligen irriterad över de ohemula priserna för rakblad till Gillettes Mach 3 och Fusion rakhyvlar och började kolla på alternativ. Jag har iofs. en rakapparat från Philishave men den fungerar bara om man är helt torr i ansiktet, om man svettas bara lite slutar den glida över ansiktet och blir rent obehaglig att använda.

Helskägg kändes inte direkt som något alternativ, rakkniv är lockande men antagligen lite för avancerat för att jag ska ge mig på det direkt. Återstår då klassiska T-formade rakhyvlar modell Gillette. Bladen finns faktiskt fortfarande att hitta i vissa lokalbutiker och, även om Gillette själva slutade tillverka hyvlarna på 80-talet, tillverkar bl.a. Merkur och Parker nya rakhyvlar i dag. Dessutom var kvaliten på Gillettes egna hyvlar så hög så det går att få tag i hyvlar, tillverkade på 50-talet, som med lite rengöring ser ut som om de var tillverkade i dag.

Lång upptakt till det jag egentligen skulle komma till: På Tradera hittade jag nyligen ett par äkta Gillette rakhyvlar och jag vann auktionerna, och i dag kom de hem.

Sök

Logga in

Vem är online

Vi har 35 besökare och inga medlemmar online