breadcrumbs

Blev nyligen irriterad över de ohemula priserna för rakblad till Gillettes Mach 3 och Fusion rakhyvlar och började kolla på alternativ. Jag har iofs. en rakapparat från Philishave men den fungerar bara om man är helt torr i ansiktet, om man svettas bara lite slutar den glida över ansiktet och blir rent obehaglig att använda.

Helskägg kändes inte direkt som något alternativ, rakkniv är lockande men antagligen lite för avancerat för att jag ska ge mig på det direkt. Återstår då klassiska T-formade rakhyvlar modell Gillette. Bladen finns faktiskt fortfarande att hitta i vissa lokalbutiker och, även om Gillette själva slutade tillverka hyvlarna på 80-talet, tillverkar bl.a. Merkur och Parker nya rakhyvlar i dag. Dessutom var kvaliten på Gillettes egna hyvlar så hög så det går att få tag i hyvlar, tillverkade på 50-talet, som med lite rengöring ser ut som om de var tillverkade i dag.

Lång upptakt till det jag egentligen skulle komma till: På Tradera hittade jag nyligen ett par äkta Gillette rakhyvlar och jag vann auktionerna, och i dag kom de hem.

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Sök

Logga in

Vem är online

Vi har 22 besökare och inga medlemmar online