breadcrumbs

Vi var ute och äta på söder i helgen.
Bookatable hade vi hittat ett bra erbjudande på Café de Paris på Rutger Fuchsgatan. Black Angus Striploin med ugnsbakad parmesanpotatis och en Schweizisk ostbricka till efterrätt.
 
Personalen var trevlig men verkade ha lite dålig koll. Onlinebokningen via Bookatable bör notera att man har bokat deras erbjudande, men den servitör som viste oss till våra platser blev helt förvirrad då vi sade att vi hade bokat meny i samband med bordsbokningen, och han skickade då en annan servitör som verkade veta lite mer. Medan vi satt med menyn fick vi in en skål med väldigt goda marinerade oliver, ett litet fat med kryddat smör och lite bröd.

 
Vi bestämde oss för ett franskt Cabernet Franc rödvin: L'Exceptionnel de Paul Buisse från 2005, och beställde maten. I tar sitt kött medium/medium well och jag tar mitt medium rare. I äter inte kolhydrater, men det var inget problem för henne att byta ut potatisen mot en portion grillade grönsaker (eller en sallad).
 
Vi bestämde oss för att ta en cocktail innan maten och I beställde en (extra) Dry Martini och jag tog en Whisky Sour. Café de Paris är absolut inget ställe man går för cocktails! Martinin var inte torr som beställt och den fyllde bara halva glaset, men det värste var att den saknade oliven. Om man inte har ingredienserna till att tillverka en cocktail bör man inte ha den på menyn. Min Whisky Sour var lite väl söt, men helt OK.
 
Köttet och grönsakerna kommer in på bordet på en liten brännare, så man kan ta lite i taget och fortfarande ha varm mat i slutet av måltiden. Det ger också köttet möjlighet att marinera ordentligt i smöret som restaurangen har tagit sitt namn efter. Köttet var mört och perfekt stekt och delat så man kunde plocka lite åt gången. Parmesanpotatisen var god, men kanske lite väl torr. I fick, som nämnd, en portion grillade grönsaker i stället för potatis.
 
Efter varmrätten blev vi tillfrågade om vi ville ha efterrätten direkt eller om vi ville vänta lite. Det kändes extra trevligt då vi hade varit lite sena till restaurangen.
 
Efterrätten bestod av en ostbricka med två små stavar vardera av Gruyere och Appenzeller serverat med körsbärssylt, valnötter, druvor och en mängd ostkex. Jag frågade vår servitör vilken av ostarna som var Gruyere och hon var tvungen att gå ut i köket och fråga. Även ostbrickan var mycket god, men den var något obalanserat då mängden kex inte stod i proportion till ost. Något som blev extra påtagligt för I då hon ju inte äter kolhydrater, så jag fick ta alla hennes kex också. Båda I och jag har en förkärlek för körsbär i alla dess former så körsbärssylten var ett välkommet inslag, och passade mycket bra till osten.
 
Vinet visade sig att vara ett bra val. Innan varmrätten var det ganska lätt utan att vara tråkigt eller smaklöst, till varmrätten kom det till mer frukt och körsbärstoner i smaken och till efterrätten och sötman i körsbärssyltet stramade det upp och visade lite mer tanniner utan att bli obehagligt eller surt.
 
Café de Paris har på söndagar en grillbuffé till 150:- som vi absolut ska testa någon gång. De har också Wagyu-biff på menyn, något jag har varit nyfiken på att testa. Lär dock bli en wagyu-burgare i så fall, då högreven koster närmare 800 kr.
 

Plus: Trevlig personal som fick en att känna sig välkommen, Riktigt gott kött och tillbehör.

Minus: Kunskapen på personalen, ostbrickan borde ha lite mer ost och lite mindre kex, cocktail.

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Sök

Logga in

Vem är online

Vi har 39 besökare och inga medlemmar online