breadcrumbs

Mat och dryck

Fryst

Gelato är gott på en varm sensommer- eller höstdag.

Om vädret är till det och du är i Stockholm, tycker jag du bör ta dig till Fryst på Kungsholms Strand 167. Det är ett litet hål i väggen så om du vill sitta får du hoppas att det ensliga barbordet de har utanför inte är upptaget eller också får du gå ned till vattnet och hitta en bänk.

Det gör mycket god gelato, med säsongens smaker och den rätta krämiga segheten. Kom dock inte för sent då de olika smakarna kan ta slut och när det är slut, så är det.

Brew Dog - Goldings Single Hop India Pale Ale

Brew Dog - Golding Single Hop IPAFör några månader sedan köpte jag ett fyrpack öl från Brew Dog. IPA is Dead är fyra India Pale Ales bryggda på bara en specifik humlesort vardera. Humlesorterna är Dana, El Dorado, Waimea och Goldings.

I kväll öppnade jag den förste av de fyra, Goldings Single Hop India Pale Ale på 6,7%.

Ölet verkade ofiltrerat och mörkorange med en relativt svag krona, och det hade en ganska mild aroma med lite citrus. Smaken hade mycket IPA-beska och blommighet och eftersmaken var lång och väl avrundat.

Det är synd att den inte finns att köpa utan för detta begränsade fyrpack, då den lätt kunde bli en personlig favorit.

Glaset är ett Spiegelau IPA-glas.

Café de Paris

Vi var ute och äta på söder i helgen.
Bookatable hade vi hittat ett bra erbjudande på Café de Paris på Rutger Fuchsgatan. Black Angus Striploin med ugnsbakad parmesanpotatis och en Schweizisk ostbricka till efterrätt.
 
Personalen var trevlig men verkade ha lite dålig koll. Onlinebokningen via Bookatable bör notera att man har bokat deras erbjudande, men den servitör som viste oss till våra platser blev helt förvirrad då vi sade att vi hade bokat meny i samband med bordsbokningen, och han skickade då en annan servitör som verkade veta lite mer. Medan vi satt med menyn fick vi in en skål med väldigt goda marinerade oliver, ett litet fat med kryddat smör och lite bröd.

Sök

Logga in

Vem är online

Vi har 25 besökare och inga medlemmar online