breadcrumbs

Jag tyckte det var läge att bryta ur mitt fantasy- och sci-fi mönster. Så jag valde att läsa en deckare som jag hade hittat på Myrorna i Skärholmen. Jag hade redan sett Brian De Palmas filmatisering och var därför också nyfiken på hur trogen De Palma hade varit mot James Ellroys material.


The Black Dahlia är en thriller med många tråder inspirerad av/baserad på en olöst mordgåte. Boken är hyfsat spännande och man får en klar noir-känsla, men personligen tycker jag att det blir för mycket vändningar och villospår till att jag helt kan leva in mig i storyn. Jag kan dock tänka mig att det kan fungera bättre för fans av genren.

Jag kommer ihåg att jag tyckte att De Palmas film blev lite ostrukturerad med alla sidospår som skulle passas in i filmens två timmer och då hade jag ändå för mig att De Palma hade skippat en del. Jag passade dock på att snabbt hoppa igenom DVDn och han har faktiskt fått med mer av boken än jag minndes, även om vissa element såklart hade kortats ned eller flyttats för att passa in i filmformatet.

The Black Dahlia får 6 av 10

Köp The Black Dahlia av James Ellroy (Paperback) från Amazon

Köp The Black Dahlia på DVD från Amazon

Lägg till kommentar


Säkerhetskod
Uppdatera

Sök

Logga in

Vem är online

Vi har 29 besökare och inga medlemmar online